• Novinky zo života školy

            • Odborná prednáška na tému Alkohol, drogy a iné omamné látky

            • Dnešná mládež je čoraz viac konfrontovaná prítomnosťou alkoholu alebo drog v skupinách detí, nielen staršieho veku. V poslednej dobe sa čoraz častejšie stretávame s narastajúcim počtom takýchto detí, preto bola na prednášku pozvaná PhDr. Ľuba Danková z CVČ – Junior v BB, ktorá deťom vysvetlila najmä sociálne a zdravotné dopady závislosti na človeka. Cieľom prednášky bolo prispieť k predchádzaniu, či zamedzeniu užívania alkoholických nápojov a iných omamných látok, prípadne znížiť počet detí užívajúcich návykové látky.

              Mgr. Miškufová Andrea

              PaeDr. Bindová Jarmila

            • Výstava Slovensko v štátnej symbolike k 30. výročiu vzniku SR

            • Naše mesto Banská Bystrica si pripomenulo 30. výročie vzniku Slovenskej republiky ako sa patrí – výstavou „Slovensko v štátnej symbolike“. Žiaci odboru cestovný ruch mali možnosť vidieť túto výstavu v priestoroch historickej radnice na námestí. Tá prináša viac ako 800 vzácnych, na Slovensku po prvýkrát vystavovaných obrazových a textových exponátov, vyobrazení heraldických archívnych dokumentov a muzeálnych prameňov dokumentujúcich zložitú, 1100 rokov trvajúcu cestu, pokiaľ sa z byzantského cirkevného a uhorského panovníckeho symbolu stal symbol dnešného územia Slovenska.

              Mgr. Miškufová Andrea

            • Exkurzia do vianočného Brna

            • Vianočné trhy v Brne si získali povesť jedných z najlepších v Českej republike a patria k vyhláseným akciám, kde na každého dýchne tá pravá atmosféra Vianoc. Moravská metropola ožila svetlami a vôňou "svařáku" a túto atmosféru sme mohli zažiť aj my, žiaci Spojenej školy, prostredníctvom cestovnej kancelárie Lymos tours. Zájazd začal prehliadkou historického centra Brna, neskôr sme sa rozišli na vianočné trhy. Organizátori pripravili trhy už tradične na viacerých miestach. Desiatky predajcov nám ponúkli výrobky ľudovej tvorby, zabíjačkové špeciality, cukrovinky, horúci nelko-punč, či ďalšie vianočné pochúťky.

               

               

              Mgr. Miškufová Andrea

            • Voľby do Rady školy


            • Oznámenie 

              Riaditeľ Spojenej školy, Školská 7, Banská Bystrica, Vám oznamuje v zmysle zákona NR SR č. 596/2003 Z. z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve v platnom znení a v súlade s Vyhláškou MŠVVaŠ SR č. 291/2004 Z. z., ktorou sa určujú podrobnosti o spôsobe ustanovenia orgánov školskej samosprávy, o ich zložení, o ich organizačnom a finančnom zabezpečení v platnom znení,

              konanie volieb do Rady školy pri Spojenej škole, Školská 7, 974 01 Banská Bystrica,  za

              1) kategóriu pedagogickí zamestnanci, počet volených členov – 2,

              2) kategóriu ostatní zamestnanci, počet volených členov – 1,

              3) kategóriu rodičia, počet volených členov – 3,

              4) kategóriu žiaci, počet volených členov – 1.

              Podľa § 1 ods. (3) vyhlášky MŠVVaŠ SR č. 291/2004 Z. z., ktorou sa určujú podrobnosti o spôsobe ustanovenia orgánov školskej samosprávy, o ich zložení, o ich organizačnom a finančnom zabezpečení, v platnom znení bola zriaďovateľom Banskobystrickým samosprávnym krajom vyhlásená výzva na voľby členov v Rade školy dňa 7. 12. 2022, ktorá bola zverejnená na webovom sídle zriaďovateľa.

              Voľby členov Rady školy:

              – za zástupcov pedagogických zamestnancov sa uskutočnia 23. 01. 2023 o 10.00 hod. v budove školy,

              – za zástupcu ostatných zamestnancov školy sa uskutočnia 23. 01. 2023  o 12.00 hod. v budove školy,

              – za zástupcov rodičov žiakov školy sa uskutočnia 24. 01. 2023  od 15.00 hod. do 18.00 hod. online formou prostredníctvom anonymného hlasovania v EduPagei,

              – za zástupcu žiakov školy sa voľby uskutočnia 24. 01. 2023 o 09.00 hod v budove školy.

              Voľby zástupcu príslušnej kategórie voličov do Rady školy sa môžu uskutočniť, ak sa zišla nadpolovičná väčšina oprávnených voličov tejto kategórie. Ak sa nezišla nadpolovičná väčšina oprávnených voličov príslušnej kategórie, budú sa voľby opakovať dňa 25. 01. 2023 od 9.00 hod. do 11.00 hod, pričom sa pri opakovaných voľbách účasť nadpolovičnej väčšiny voličov príslušnej kategórie nevyžaduje.

              Zabezpečenie a priebeh volieb upravuje Metodický pokyn pre ustanovenie Rady školy.

              V Banskej Bystrici 17. 01. 2023

            • Vďaka daru tvoríme budúcnosť

            • V priestoroch Vlkanovej sme vybudovali a 13. januára za prítomnosti pána riaditeľa a pozvaných hostí slávnostne otvorili učebňu metrológie. Učebňa je určená na výuku jednotlivých metrologických metód a možno v nej uskutočniť aj výuku veľmi presného merania pomocou 3D meracieho zariadenia „Hexgon Tigo SF“, ktoré predstavuje svetovú špičku v meraní odchýlok rozmerov, tvaru, ale aj polohy. Budúcnosť strojárskeho priemyslu i našich absolventov predstavuje predovšetkým zvýšenie výroby vysoko presných výrobkov.

              Vďaka za to, že sa nám podarilo odbornú učebňu zrealizovať, patrí kanadskému dobrodincovi a filantropovi so slovenskými koreňmi Louisovi Johnovi Gazdaricovi, ktorého fotografia zdobí aj stenu novej učebne. Bol jedinečným a talentovaným človekom, ktorý miloval kultúru, jazyky a vidiecky život. S radosťou pomáhal slovenským školám, a tak vstúpil do života mnohých ľudí. Vo svojej poslednej vôli pamätal na svoje korene a daroval našej škole neuveriteľných 125-tisíc eur. Ako zdôraznil podpredseda BBSK pre školstvo Mikuláš Pál: „Rád by som poďakoval za tento akt filantropie, peniaze boli investované dobre. Spojená škola patrí medzi tie, ktoré sa dynamicky rozvíjajú a nezaspali dobu. Mieria do budúcnosti a myslia na reálne uplatnenie svojich absolventov.“

              Za všetko ďakujeme a nezabudneme

      • Kontakty

        • Spojená škola, Školská 7, Banská Bystrica
        • 048/413 31 13 - SOŠ automobilová, SOŠ podnikania
        • 048/416 37 81 - SOŠ elektrotechnická
        • Školská 7, 974 01, Banská Bystrica Slovakia
        • IČO: 37956108
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje
    • Počítadlo návštev

      Počet návštev: 72584